Projekti

Diham ples 2016

19. september 2016

Diham ples 2016

Na kongresnem trgu smo plesali v okviru Evropskega tedna mobilnosti v projektu Diham ples - in tudi dež nas ni zmotil ...

Erasmus+ projekt Escape

21. marec 2016

Erasmus+ projekt Escape

Med 6. in 12. marcem 2016 smo v sklopu evropskega Erasmus+ projekta ESCAPE gostili dijake in profesorje iz Slovaške, Madžarske, Avstrije, Romunije Bolgarije in Češke. Poleg pestrega delovnega programa na šoli in sprejema pri županu Ljubljane, smo si ogledali tudi Pivovarno Union, Postojnsko jamo, Expo jama kras razstavo, na Ljubljanskem gradu pa smo si ogledali tudi fotografsko razstavo Po ljubljanskih ulicah. Veselimo se že naslednjega srečanja v Romuniji, ki bo potekalo aprila.

Projektni dan 2012

V petek, 20. aprila 2012, je na Ekonomski šoli Ljubljana potekal projektni dan z naslovom NAJ ŠUMIJO GOZDOVI DOMAČI, zato smo se nekateri dijaki in dijakinje ter profesorici Eva Zule in Jasna Jevšek odpravili v podjetje Gozd d.o.o., ki se nahaja na Tržaški cesti 2. Tam nas je prijazno sprejel direktor Dušan Gradišar, ki nam je podjetje tudi predstavil. Več lahko preberete v  poročilu.

Očistimo Slovenijo

Očistimo Slovenijo

Naša šola je 23. in 24. marca 2012 sodelovala v projektu Očistimo Slovenijo 2012.   Skupaj, z mnogimi prostovoljci, smo postali del največje okoljske akcije v zgodovini človeštva, akcije, ki je združila svet, World Cleanup 2012. Skupaj smo  očistili naš planet milijonov ton odpadkov.  Poročilo je na voljo tukaj.     

7. mednarodni sejem učnih podjetij

5. februar 2012

7. mednarodni sejem učnih podjetij

Na 7. mednarodnem sejmu učnih podjetij 1. 2. 2012 v Celju so se predstavili tudi naši dijaki. Več v galeriji.....    

Dobrodelna akcija

13. december 2011

Dobrodelna akcija

Dijakinje 4.d so pri projektnem delu pod mentorstvom prof. Irene Babič Vrečar organizirale dobrodelno akcijo "Podajte nam roko". Zbrali smo 300 pobarvanih dlani, jih poslali podjetju Beiersdorf d.o.o. in v učni sklad NIVEA prispevali 0.5 evra za vsako poslano pobarvano dlan.

Debata v okviru projekta ' Poslušajte nas! ' Zavoda za kulturo dialoga...

20. september 2011

Debata v okviru projekta ' Poslušajte nas! ' Zavoda za kulturo dialoga...

»Razpravljaj, razumi ... spremeni!«  je naslov mednarodnega mladinskega projekta, ki ga vodi Za in proti, Zavod za kulturo dialoga iz Slovenije. V torek, 20.9.2011 pa nas je obiskala njihova prostovoljka gdč. Tamara Juričič. Naučila nas je vse o debati, argumentih proti in za. Na koncu smo tudi samo uprizorili debato na temo: Volitve so obvezne! Kakšno je vaše mnenje? Ste strinjate s trditvijo ali nasprotujete? Zakaj?

Zaključek akcije »Star papir za novo upanje« in prizanje EŠL

10. maj 2011

Zaključek akcije »Star papir za novo upanje« in prizanje EŠL

 Naša šola se je vključila v projekt Ekologov brez meja "Star papir za novo upanje". Star papir za novo upanje je geslo spomladanske dobrodelne okoljevarstvene akcije zbiranja starega papirja, ki bo v mesecu aprilu potekala po vseh krajih Slovenije. Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo šla na dva naslova – polovica sredstev bo namenjenih pomoči potrebnim v Sloveniji, druga polovica pa za financiranje humanitarnega projekta v Afriki. V projekt smo se ...

Preberi vse ...

Izmenjava dijakov s ŠCRM Kamnik

21. april 2011

Izmenjava dijakov s ŠCRM Kamnik

20. 4. 2011 smo Amela Botonjić Tešić, Patricija Doneski in Deja Šturm iz  Ekonomske šole Ljubljana vrnile obisk in se odpravile v Kamnik na Šolski center Rudolfa Maistra, kjer so nas toplo sprejele njihove dijakinje Tamara,Blažka, Sonja in Eva.   Ogledale smo si šolo in uživale v predstavitvi, ki so nam jo pripravile dijakinje. Po ogledu šole smo si privoščile kosilo na šoli, saj imajo zelo prostorno in urejeno jedilnico. Pripravile so tudi ogled ...

Preberi vse ...

Obvestila

Novice in dogodki