Ekonomska šola Ljubljana

Novice


Na državnem tekmovanju iz poslovne matematike in statistike je Žiga Juhart (2.e)  osvojil zlato priznanje, Mateja Marolt (2.e), Xue Lin in Pia Povšič (3.d) pa srebrna priznanja. Čestitamo!

27.3.2018 smo na naši šoli izvedli 19. državno tekmovanje iz ekonomije. Tekmovanja se je udeležilo 29 tekmovalcev  programa ekonomska gimnazija in 67 tekmovalcev programa ekonomski tehnik.

13. in 16. marca so dijaki tretjih letnikov v okviru predmeta poslovne finance obiskali Ljubljansko borzo. Na uvodnem predavanju so dijaki spoznali zgodovino ljubljanske borze, osnovne pojme in logiko delovanja borze, borzni »vokabular«, največje gospodarske svetovne krize in tako dobili vpogled v borzno dogajanje v Sloveniji in svetu.

Spoštovani starši, spoštovane dijakinje in dijaki! Obveščamo vas, da se bomo tudi na Ekonomski šoli Ljubljana ponovno pridružili splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neustreznim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja in podprli zahteve SVIZ. Zaradi stavke 14.3.2018 tako na šoli ne bo pouka ter ostalih vzgojno-izobraževalnih dejavnosti. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in podporo. Vodstvo šole

9. in 10. marca je potekala sedaj že tradicionalna dvodnevna ekskurzija za 1. letnike v Benetke. Vabljeni k ogledu foto utrinkov! 

Utrinki iz ekskurzije v Valencio, katere glavni cilj je bil začutiti Španijo in govoriti špansko. Ogledali smo si predstavo flamenca v lokalnem baru, obiskali vse pomembnejše znamenitosti tega mesta, poizkusili pristno špansko hrano, še posebej pa smo uživali v domači "paelli", ki smo jo poskusili v njenem "rojstnem" kraju. Šli smo na eno najbolj znanih in največjih pokritih tržnic v Evropi, obiskali gotsko stavbo, ki je bila namenjena trgovanju z blagom "La lonja", začutili navijaški duh na stadionu FC Valencie "Mestalla", si ogledali muzej znanosti in slavni Oceanografic, se sprehodili do plaže... V okolici Valencie smo si ogledali tudi pravo haciendo... In doživeli še mnogo lepih, nepozabnih dogodviščin!

Objavljamo okrožnico za športni dan.

V petek, 2. 3. 2018, je dijakom 4.A trenerka v Triatlonskem klubu Ljubljana, Lana Nemanič, predstavila delo trenerke in pomen notranje motivacije za uspešno delo.

V sredo smo se z učnim podjetjem Salvis odpravili na ogled proizvodnje Pivovarne Union ter njihovega muzeja. Prikazali so nam, kako poteka proizvodnja, in kakšen je bil zgodovinski razvoj podjetja.

26.1.2018 nas je obiskal Primož Cencelj, naš bivši dijak, iz KD Skladov. 2016 je bil nagrajen za najboljšega upravljavca vzajemnih skladov. Dijakom 4. A je predstavil svoje delo in jih povabil, da se preizkusijo v trgovanju z vrednostnimi papirji z aplikacijo MarketWatch.

Ta teden bodo vse oddelke tretjega letnika obiskali predstavniki Finančne uprave RS in izvedli delavnico Davčno opismenjevanje mladih. Na njej bomo izvedeli, zakaj je pomembno plačevati davke, kako na FURS-u preprečujejo davčne goljufije, ter kakšne davke poznamo. Na sliki pa utrinek iz prvega predavanja, ki se je zgodilo v ponedeljek.

V skladu z načrtom bomo 1. februarja 2018 izvedli drugi športni dan. Zato vas prosimo, da si preberete 1. okrožnico - in se ustrezno prijavite.Ekonomska šola Ljubljana