Ekonomska šola Ljubljana

Novice


V skladu z načrtom bomo 1. februarja 2018 izvedli drugi športni dan. Zato vas prosimo, da si preberete 1. okrožnico - in se ustrezno prijavite.

V torek, 9. 1. 2018, smo izvedli šolsko tekmovanje učnih podjetij, na katerem se jih je predstavilo kar šest. Kot najboljši sta bili izbrani Eco-glam d.o.o. in Platina d.o.o., ki se bosta udeležili tudi sejma učnih podjetij v Celju. 

Vljudno vas vabimo na potujočo razstavo Ana Frank - zgodba za sedanjost. Odprtje bo v ponedeljek, 18. 12. 2017, ob 16. uri na naši šoli. Veseli bomo vašega obiska!

Obiskala nas je nekdanja dijakinja Nika Sever, ki sedaj uspešno študira na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Z gimnazijci četrtih letnikov je izmenjala izkušnje in jim predlagala, kako naj se pripravljajo za maturo. Prav tako je poudarila, da veliko snovi, ki jo posluša na predavanjih na fakulteti, že pozna, ker se jo je dodobra naučila že pri predmetih Ekonomija in Podjetništvo na naši šoli.

Pri pouku podjetništva z gimnazijci tretjih letnikov gostimo go. Tanjo Šket, direktorico podjetja Atama d.o.o., ki nam ravnokar pojasnjuje, kako poteka izbor zaposlenih v podjetjih in kako se lahko tudi mladi že sedaj pripravijo, da bodo našli takšno delo, ki ga bodo želeli. V drugem delu se bodo dijaki preizkusili tudi v vlogi kandidatov in pa predstavnikov delodajalcev, ki bodo vodili razgovore z njimi.

Ta teden gostimo na naši šoli učitelje partnerskih šol iz Avstrije, Bolgarije, Češke, Portugalske, Romunije in Slovaške, s katerimi smo uspešno pridobili nov Erasmus+ projekt VET4SCAPE. Z njim bomo našim dijakom omogočili izboljšanje poslovnih, medkulturnih in jezikovnih kompetenc - tako na samih srečanjih v tujini, kakor tudi z delom med njimi.

Na naši šoli skrbimo tudi za preventivo in zdravje dijakov. 14.11.2017 sta nas obiskali priznani zdravnici dr. Senčar in dr. Pirc. V okviru projekta EUROPA DONNA sta našim dijakinjam 3. letnikov predstavile pomen zdravega načina življenja in samopregledovanja.

Včeraj smo se udeležili slavnostne prireditve Gazela 2017, kjer so nagradili najhitreje rastoča, uspešna in dolgoročno perspektivna podjetja v letu 2017. Zlato Gazelo 2017 je prejelo podjetje Tehnos, priznanje pa je sprejel njegov direktor Anton Kisovar. Z njim smo se uspeli tudi slikati.

Košarkarska ekipa Ekonomske šole Ljubljana se je s štirimi zmagami že pred koncem kvalifikacij uvrstila v končnico prvenstva, kjer se bo borila za uvrstitev na državno prvenstvo v košarki. Čestitke!

V ponedeljek in torek smo imeli na šoli tehniški dan, na katerem so nas obiskali osnovnošolci Maksa Pečarja. Skupaj z našimi gimnazijci so jim pomagali pri izdelavi prototipov, letakov in logotipov za podjetniške ideje, ki jih razvijajo. Gostom se zahvaljujemo za obisk - in upamo, da se kmalu ponovno vidimo!

Na današnji predstavitvi podjetniškega krožka Ustvarjalnik, nam je Nejc Konjevič pokazal, zakaj se splača biti podjeten, in kako nam lahko izkušnje pridobljene v takšnem krožku pomagajo pri razvoju lastne poslovne ideje, ali pa pri iskanju prve službe. Ekonomska šola Ljubljana