Ekonomska šola Ljubljana

Novice


Na današnji predstavitvi podjetniškega krožka Ustvarjalnik, nam je Nejc Konjevič pokazal, zakaj se splača biti podjeten, in kako nam lahko izkušnje pridobljene v takšnem krožku pomagajo pri razvoju lastne poslovne ideje, ali pa pri iskanju prve službe. 

Dijaki Ekonomske šole Ljubljana smo bili ponosni, da smo dobili vabilo predsednika Republike Slovenije na podelitev nagrade Jabolko navdiha. Letos je nagrado prejela akrobatska skupina Dunking devils, ki so bili tudi pobudniki akcije Hudo dobra telovadnica. V omenjenem projektu je pečat pustila tudi naša šola s svojim izvirnim videoposnetkom. Ponosni smo, da smo bili del te zgodbe in čestitamo Zabijaškim vragom ob prejemu nagrade ter jim želimo veliko uspeha pri nadaljevanju njihove zgodbe.

Za večino dijakov so se začele počitnice, dijaki Prešernove - Ekonomska šola Ljubljana pa že tretje leto zapored v okviru projekta Erasmus+ "MOBILNA PREŠERNOVA - z mednarodno učno mobilnostjo do boljše usposobljenosti in večje zaposljivosti", opravljajo tritedensko delovno prakso v podjetjih na Dunaju in Milanu. Šola z izvedbo delovne prakse v tujini nadgrajuje kakovost, dijaki pa pridobivajo neprecenljive izkušnje in večjo konkurenčnost na trgu dela. Letos so na šoli pripravili tudi aplikacijo eBudget, ki jim omogoča vodenje financ v času prakse. Erasmus+ ni mus, pomaga pa!

Spoštovane maturantke in maturantje! Iskrene čestitke za odličen uspeh na poklicni maturi, ki ste jo vsi uspešno opravili! Še posebej čestitamo zlati maturantki Manci Trpin!

V Ljubljani je med 18. in 20. 5. 2017  potekal mednarodni  dogodek, pedagoška razvojna delavnica (PDW) eTwinning in tematski seminar Erasmus+, z naslovom eTwinning meets Erasmus+: Boosting quality of eTwinning and Erasmus+ projects.

Na državnem tekmovanju iz poslovne matematike, ki je bilo 31. 3. 2017 v Brežicah, je Tinkara Končan (2.e) osvojila 3. mesto in s tem zlato priznanje.  Goran Ožegovič (3.f) je osvojil srebrno priznanje iz statistike. Čestitamo!!

Tekmovanja so se udeležili trije dijaki naše šole. Dosegli so zelo lep uspeh. Xue Lin (2.d oddelek, mentorica prof. Katja Malus) prejeme zlato priznanje Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije.

Naš dijak, Jalen Arko (3.F), je s svojim nogometnim klubom NK Triglav postal mladinski državni prvak. Čestitamo!Ekonomska šola Ljubljana