Ekonomska šola Ljubljana

Novice


Objavljamo 2. okrožnico za prvi športni dan.
Lep športen pozdrav!
Športni aktiv

Podelitev spričeval splošne mature bo v torek, 17. 9. 2019, ob 10.00 v učilnici 23.   Ta dan lahko od 7. ure naprej na spletni strani  http://matura.ric.si dostopate do svojih rezultatov. Za vstop potrebujete EMŠO in svojo izpitno šifro.

Prvi šolski dan bo v ponedeljek, 2. 9. Razpored po urah in učilnicah najdete v priponki. Želimo vam prijetno in uspešno šolsko leto!                          Seznam dijakov 1. letnikov po razredih (po šifrah, ki ste jih dobili ob vpisu) bo objavljen na oglasni deski šole v petek, 30. 8. 2019.

Danes smo podelili spričevala našim poklicnim maturantom. Dosegli so 97 % uspeh, imamo pa tudi 4 zlate maturantke! Čestitamo in ponosni smo na vas!

Ob koncu pouka dve skupini dijakov začenjata z delovno prakso v Milanu in na Dunaju. Tri tedne bodo nabirali izkušnje v različnih podjetjih, preizkušali znanje tujih jezikov, ter odkrivali znamenitosti dveh enkratnih mest.

Zapisana beseda prispeva k temu, da spomini ne gredo v pozabo. Knjiga ''Od vasovanja do poroke.'' Spomini naših staršev in starih staršev na vasovanje in poroko v preteklosti'' ponuja zanimiv vpogled v običaje in navade naših prednikov. Kako so si nekoč, niti ne tako dolgo tega, izkazovali ljubezen dekleta in fantje, kakšne poročne obrede so imeli? Prispevki so nastali s pomočjo dijakov Ekonomske šole Ljubljana, pod mentorstvom Brede Vidmar Mandič. Knjigo lahko prebirate v šolski knjižnici, lahko si jo izposodite tudi na dom.

Ekonomska šola Ljubljana objavlja javni razpis: JAVNO NAROČILO ZA PONUDNIKA ŠOLSKE PREHRANE NA EKONOMSKI ŠOLI LJUBLJANA (evidenčno naročilo). Povabilo k oddaji ponudbe in vsi obrazci so v priponki tega obvestila.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport SOGLAŠA s predlogom šole za povečanje razpisnih mest na obeh programih, in sicer na programu Ekonomska gimnazija na 84 prostih mest in na programu Ekonomski tehnik na 112 prostih mest.

Spoštovani dijaki! V priponki z 2. okrožnico si lahko preberete navodila glede 3. športnega dne v letošnjem šolskem letu.

Naši dijaki so se na letošnjem državnem tekmovanju Mladi podjetnik (ki poteka na Gea Collegu) odlično odrezali! Skupina Parfis, katerih poslovna ideja so zapestnice s parfumom, je komisijo najbolj prepričala in  tako zmagala! 

Danes smo na naši šoli gostili podjetnico, vlogerko in "influencerko" Tejo Perjet, ki je z gimnazijci tretjih letnikov delila svoj pogled na delo in pravi recept za uspeh. S konkretnimi primeri je tudi pokazala, kako se spopadati z izzivi, kar je podprla z izkušnjami področja udejstvovanja na socialnih omrežij.

Danes je potekal veliki derbi v odbojki, dijaki proti profesorjem. Rezultat niti ni tako pomemben, ker smo igrali zaradi same igre, zabave in druženja. Pa vendar, za tiste, ki jih to zanima, profesorji smo najprej na kruh namazali ekipo deklet, potem pa smo pregazili še ekipo fantov.Ekonomska šola Ljubljana