Ekonomska šola Ljubljana

Novice


Dragi devetošolke in devetošolci! Z veseljem vam sporočamo, da ste vsi, ki ste oddali prijavo za vpis, sprejeti v obeh programih (Ekonomski tehnik in Ekonomska gimnazija). Vse informacije in vabilo za vpis boste po pošti prejeli prihodnji teden. Veselimo se, da boste naši dijakinje in dijaki! Profesorice, profesorji in ravnateljica Ema Kozar

V torek, 29. 5., nas je obiskal Rok Jezeršek, eden izmed solastnikov podjetja Jezeršek gostinstvo d.o.o., ki je vodilni ponudnik catering in gostinskih storitev na Slovenskem. Po predstavitvi družinskega podjetja je g. Jezeršek dijakom predal številne konkretne izkušnje in informacije o podjetništvu, ter vrsto nasvetov, kako uspeti na poklicni poti, ki si jo bodo izbrali.

28. 5. 2018 se je dijakom 3. a in 3. b predstavilo mednarodno podjetja PWC, ki deluje na področju revizije poslovanja in svetovanja. Dijaki so tako imeli možnost spoznati pomen plačevanja davkov, probleme neplačevanja davkov in davčnih oaz.

Dne 17.5. so dijaki Poslovnih financ, 3. letnikov ET poslušali predavanje g. Glavan Uroša, nekdanjega direktorja investicijskega bančništva NLB predavanje na temo investiranja vrednostnih papirjev, tveganja, logike investicijskih skladov in delniških trgov.

V ponedeljek, 21. 5. 2018., bomo imeli tretji športni dan v tem šolskem letu - zato dijake vabimo, da si za podrobne informacije preberejo drugo okrožnico - v priponki.

9. 5. 2018 je potekalo posamično prvenstvo srednjih šol Ljubljane v atletskem pokalu, na katerem so tekmovali Jan Japelj (2.a, 2000 m), Matic Zagorac (2.a, 400 m), Jure Hribar (1.e, 1000 m), Jon Terbec Krajnik (3.a, višina) in Petja Balažič (3.f, 1000 m).

Nekdanji dijak, ki ima sedaj za seboj že številne poslovne izkušnje, Miha Gržina je dijakom 3.a in 3.b (14. 5.) predstavil svojo karierno pot, študij v Ameriki in pomen mreženja.

21. 5. 2018 bomo izvedli 3. športni dan v tem šolskem letu - zato dijake vabimo, da se pravočasno prijavijo na želeno aktivnost. Navodila si preberite v priloženi okrožnici.

S skupino dijakov 3. letnika iz učnega podjetja smo se odpravili na obisk podjetja Hotel Park Ljubljana - kjer nam je vodja marketinga Enej Vitrih predstavil poslovanje podjetja in trženjsko usmeritev podjetja k zelenemu - trajnostnemu razvoju, spoštovanju okolja in povezovanju z lokalnimi skupnostmi. Med drugim imajo tako na strehi hotelske stavbe urbani čebelnjak, prenovili so tudi kulinarično ponudbo, zmanjšali porabo energije in vode, za opravila pa uporabljajo tudi električni avto. 

V četrtek, 27.5.2018, nas je obiskal svobodni novinar in avtor dokumentarnih filmov Erik Valenčič. Vprašanja sta postavljala Eldin Šabić in Jaka Maček iz 3b. Tema pogovora je bilo dogajanje na Bližnjem vzhodu, življenje in novinarsko delo v vojnih razmerah, begunci in ogrožene manjšine. Brez zanimivih anekdot tudi ni šlo. Gost nas je navdušil s svojim znanjem, izkušnjami, ter s spontanostjo in iskrenostjo, še enkrat hvala za obisk!

V sklopu letošnjega projektnega dne 20. aprila 2018 so člani dramske skupine uprizorili dramsko igrico Medena zgodba (avtorica besedila, mentorstvo uprizoritve: Mojca Izgoršek Bradeško, prof.; naravoslovne informacije, kostumi: Olga Bulog, prof.). Sodeloval so dijaki - igralci: Petra Žnider, Andrej Zupan, Lara Plevnik, Vid Pivk, Maj Deržič, Ula Sok, Lea Kosič, Ajda Kristina Sotlar, Anja Kraševec, Edi Purić In Teja Osredkar. Z glasbenimi nastopi so sodelovale: Teja Osredkar (flavta), Anamarija Viktorija Bestijanić (kitara in vokal), Eva Zala Rac (vokal). Z veliko zagnanosti in tudi zabave pripravljena predstava je navdušila publiko ter vse skupaj naučila marsikaj o življenju čebel. Ste vedeli, da je v čajni žlički medu življenjsko delo dvanajstih čebel?

Dne 24. 4. 2018 je dijake 3. a obiskal trener NK Celje, g. Dušan Kosič. Dijaki so ugotavljali kako je šport povezan s podjetništvom, delovnimi navadami, motivacijo in ciljno naravnanostjo.Ekonomska šola Ljubljana