Ekonomska šola Ljubljana

Novice


Objavljamo utrinke iz državnega šolskega tekmovanja v orientacijskem teku (Crngrob).

Objavljamo utrinke iz Ekipnega atletskega pokala SŠ Ljubljana, na katerem so sodelovali tudi naši dijaki.

Objavljamo drugo okrožnico za prvi športni dan v tem šolskem letu.

Danes smo gostili ustanovitelja Ustvarjalnika ter podjetnico Nežo Mlakar (slednja nastopa tudi v oddaji Štartaj Slovenija z "La Popsi"), ki sta predstavila njun vidik bistva podjetništva - in povabila dijake v Ustvarjalnikov podjetniški krožek, ki bo tudi letos potekal na naši šoli!

Vaje za jutrišnji nastop na Kongresnem trgu, kjer se bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti odvil dogodek Diham ples, že potekajo!

Vabimo vas k ogledu okrožnice z informacijami o prvem športnem dnevu v šolskem letu 2018/19. 

Težko pričakovani prvi šolski dan v novem šolskem letu se bo zgodil v ponedeljek,  3. septembra 2018. Ure in razpored učilnic najdete v prilogi.

Medtem ko je večina dijakov na počitnicah, dijaki Prešernove - Ekonomske šola Ljubljana pa že četrto leto zapored v okviru projekta Erasmus+ "MOBILNA PREŠERNOVA - z mednarodno učno mobilnostjo do boljše usposobljenosti in večje zaposljivosti", opravljajo tritedensko delovno prakso v podjetjih na Dunaju in Milanu. Šola z izvedbo delovne prakse v tujini nadgrajuje kakovost, dijaki pa pridobivajo neprecenljive izkušnje in večjo konkurenčnost na trgu dela. Z aplikacijo eBudget, ki smo jo razvili na šoli, vodijo svoje finance v času prakse. Erasmus+ ni mus, pomaga pa! Več slik in utrinkov je dostopnih na našo facebook strani.

Podelili smo spričevala poklicne mature. Naši dijaki so dosegli 98 % uspeh, imamo pa tudi zlato maturantko. Čestitamo!

V četrtek, 7. 6., so dijaki 3. D, 3. E in 3. F poslušali predavanje Forenzično računovodstvo - drugačna oblika razmišljanja in organiziranosti. Predavateljica je bila Darinka Kamenšek, dekanja Visoke šole za računovodstvo, direktorica podjetja ABC Revizija in notranja državna revizorka. Dijakom je predstavila novo obliko računovodstva, katerega namen je preprečevanje in odkrivanje prevar v organizaciji ter preiskovanje nedovoljenih (tudi kaznivih) gospodarskih dejanj.

Dragi devetošolke in devetošolci! Z veseljem vam sporočamo, da ste vsi, ki ste oddali prijavo za vpis, sprejeti v obeh programih (Ekonomski tehnik in Ekonomska gimnazija). Vse informacije in vabilo za vpis boste po pošti prejeli prihodnji teden. Veselimo se, da boste naši dijakinje in dijaki! Profesorice, profesorji in ravnateljica Ema Kozar

V torek, 29. 5., nas je obiskal Rok Jezeršek, eden izmed solastnikov podjetja Jezeršek gostinstvo d.o.o., ki je vodilni ponudnik catering in gostinskih storitev na Slovenskem. Po predstavitvi družinskega podjetja je g. Jezeršek dijakom predal številne konkretne izkušnje in informacije o podjetništvu, ter vrsto nasvetov, kako uspeti na poklicni poti, ki si jo bodo izbrali.Ekonomska šola Ljubljana