Ekonomska šola Ljubljana

Afriška zgodba Jane Dular

V predpočitniških dneh smo gostili našo znanko iz preteklih šolskih let gospo Jano Dular, univerzitetno diplomirano pravnico in humanitarko, ki je s svojo srčnostjo in toplino dijakom 2. in 3. letnika predstavila svojo »afriško zgodbo«. To je zgodba o njenem več kot 10-letnem življenju in humanitarnem delu v afriških vaseh Ugande, Kenije, Tanzanije in Malavija, o raznolikosti podnebja, narave in kultur ter tegobah v tamkajšnjem šolskem sistemu. Za premagovanje slednjih je v Malaviju ustanovila tudi nevladno organizacijo ELA, v okviru katere vodi projekt pomoči otrokom s posebnimi potrebami, izobraževalne delavnice za predšolske in šolske otroke ter mladinski klub. Mi pa smo ji obljubili, da bomo še naprej spremljali njeno delo in delo njenih sodelavcev, v katerem so, kot piše na spletni strani društva ELA, njihovo znanje, izkušnje, volja, ljubezen, predanost in energija na poti k izboljšanju pogojev izobraževanja, kot tudi izobrazbe, kjer je ta pogosto še vedno privilegij in ne pravica.


Zaznamki

Sorodne vsebine

26.1.2018 nas je obiskal Primož Cencelj, naš bivši dijak, iz KD Skladov. 2016 je bil nagrajen za najboljšega upravljavca vzajemnih skladov. Dijakom 4. A je predstavil svoje delo in jih povabil, da se preizkusijo v trgovanju z vrednostnimi papirji z aplikacijo MarketWatch.

Dne 17.5. so dijaki Poslovnih financ, 3. letnikov ET poslušali predavanje g. Glavan Uroša, nekdanjega direktorja investicijskega bančništva NLB predavanje na temo investiranja vrednostnih papirjev, tveganja, logike investicijskih skladov in delniških trgov.

Dne 24. 4. 2018 je dijake 3. a obiskal trener NK Celje, g. Dušan Kosič. Dijaki so ugotavljali kako je šport povezan s podjetništvom, delovnimi navadami, motivacijo in ciljno naravnanostjo.

Ekonomska šola Ljubljana