Ekonomska šola Ljubljana

Nagovor ravnateljice

Drage dijakinje in dijaki, drage maturantke in maturanti!

Lepo pozdravljeni. V teh izrednih življenjskih okoliščinam me veseli edino to, da se večina vas trudi delati šolske stvari od doma.

Vse kaže, da bodo vrata šole še nekaj tednov zaprta in bo izobraževanje potekalo na daljavo. Vem, da vam ni lahko in zato iskrena pohvala vsem, ki se trudite in se učite od doma. Glede na trenutno situacijo se lahko zgodi, da bomo pouk tudi zaključili na daljavo in se v tem šolskem letu več ne bomo srečali v šoli. Zato vas prosim, da vztrajate in sodelujete s profesorji, razredniki, svetovalno delavko in knjižničarko. Pripravljamo dopolnitev Pravilnika o ocenjevanju, ker bodo profesorji tudi preverjali in ocenjevali znanje na daljavo. O vsem vas bodo razredniki in vaši profesorji obvestili takoj, ko bo mogoče. Trenutno čakamo na navodila MIZŠ in ZRSŠ.

Vse, ki še niste pričeli z delom, prosim, da to nemudoma storite, ker boste le tako lahko uspešno zaključili letnik. Nihče od nas, vaših učiteljev si ne želi, da bi bili zaradi izrednih razmer neuspešni in bi izgubili celo šolsko leto.

Splošna in poklicna matura, se bosta po do sedaj znanih informacijah izvedli, zato je še posebej pomembno, da se maturanti intenzivno pripravljate na splošno oziroma poklicno maturo. Pouk se bo za zaključne letnike zaključil v skladu s šolskim koledarjem, 22. 5. 2020. Ministrica nas je v medijih obvestila, da bo rok za pisni izpit iz slovenščine – esej prestavljen na 1. junij 2020, če bodo razmere to dopuščale. Po do sedaj znanih informacijah se bosta poklicna in splošna matura zagotovo izvedli. O natančnih datumih vas bom sproti obveščala. Zato je najpomembnejše, drage maturantke in maturanti, da se učite in pripravljate na maturo.

Zavedamo se, da imate različne možnosti za delo od doma in poskušali bomo razumeti vaše osebne okoliščine, zato vas prosim, da se pogovorite z razredniki, učitelji in s svetovalno delavko. Lahko pišete tudi meni na naslov: ema.kozar@presernova.si.

Prosim vas, delajte od doma, pazite nase in na svoje bližnje in ne pozabite, da počitnice bodo, ko boste uspešno opravili vse obveznosti. Lepo vas pozdravljam in ostanite zdravi!

Ema Kozar, ravnateljica

V Ljubljani, 3. 4. 2020

Ekonomska šola Ljubljana