Ekonomska šola Ljubljana

Obisk priznanih esperantistov

V ponedeljek, 21. 1. 2019, sta na šoli gostovala priznana esperantista, mag. Janez Jug in mag. Ostoj Kristan iz Združenja za esperanto Slovenije. Dijakom in profesorjem sta predstavila esperanto, ki ga je v upanju, da bi se lahko ljudje po vsem svetu med seboj sporazumevali enakopravno in neposredno, ob tem pa seveda ohranili svoj materni jezik, ustvaril poljski okulist judovskega rodu Ludovic Lazarus Zamenhof. 1887 je objavil prvi učbenik esperanta, in sicer 26. julija, ta dan je postal praznik, svetovni dan esperanta.

Bi se radi naučili esperanto?

Vabimo vas tudi, da se preizkusite v kvizu Lepo je biti esperantist!


Zaznamki

Sorodne vsebine

26.1.2018 nas je obiskal Primož Cencelj, naš bivši dijak, iz KD Skladov. 2016 je bil nagrajen za najboljšega upravljavca vzajemnih skladov. Dijakom 4. A je predstavil svoje delo in jih povabil, da se preizkusijo v trgovanju z vrednostnimi papirji z aplikacijo MarketWatch.

Dne 17.5. so dijaki Poslovnih financ, 3. letnikov ET poslušali predavanje g. Glavan Uroša, nekdanjega direktorja investicijskega bančništva NLB predavanje na temo investiranja vrednostnih papirjev, tveganja, logike investicijskih skladov in delniških trgov.

Dne 24. 4. 2018 je dijake 3. a obiskal trener NK Celje, g. Dušan Kosič. Dijaki so ugotavljali kako je šport povezan s podjetništvom, delovnimi navadami, motivacijo in ciljno naravnanostjo.

Ekonomska šola Ljubljana