Ekonomska šola Ljubljana

P. dr. Karel Gržan na EŠL

V četrtek, 25. 10. 2018, nas je obiskal p. dr. Karel Gržan – duhovnik, pisatelj, filozof in doktor literarnih ved. Malo besed, a za njimi so velike zgodbe.

V svojih več kot 30 knjigah razmišlja predvsem o medosebnih odnosih pa tudi o arheologiji, ekonomiji in aktualnih družbeno-političnih razmerah. Dijaki 3. a, 3. b, 4. a in 4. b smo z veseljem prisluhnili njegovi srčni modrosti in besedam, ki so jih narekovale osebne izkušnje in iskriva hudomušnost. Iskreno, neposredno, odprto, toplo in navdihujoče – takšno je bilo naše srečanje z njim.


Zaznamki

Sorodne vsebine

26.1.2018 nas je obiskal Primož Cencelj, naš bivši dijak, iz KD Skladov. 2016 je bil nagrajen za najboljšega upravljavca vzajemnih skladov. Dijakom 4. A je predstavil svoje delo in jih povabil, da se preizkusijo v trgovanju z vrednostnimi papirji z aplikacijo MarketWatch.

Dne 17.5. so dijaki Poslovnih financ, 3. letnikov ET poslušali predavanje g. Glavan Uroša, nekdanjega direktorja investicijskega bančništva NLB predavanje na temo investiranja vrednostnih papirjev, tveganja, logike investicijskih skladov in delniških trgov.

Dne 24. 4. 2018 je dijake 3. a obiskal trener NK Celje, g. Dušan Kosič. Dijaki so ugotavljali kako je šport povezan s podjetništvom, delovnimi navadami, motivacijo in ciljno naravnanostjo.

Ekonomska šola Ljubljana