Ekonomska šola Ljubljana

Šolsko tekmovanje učnih podjetij

V torek, 9. 1. 2018, smo izvedli šolsko tekmovanje učnih podjetij, na katerem se jih je predstavilo kar šest. Kot najboljši sta bili izbrani Eco-glam d.o.o. in Platina d.o.o., ki se bosta udeležili tudi sejma učnih podjetij v Celju. 

V okviru predmeta Poslovanje podjetij tako dijaki ustanovijo učno podjetje, kjer simulirajo poslovanje pravega podjetja - in sicer z delom v marketinškem, komercialnem, računovodskem in kadrovskem podjetju. Kot vsako pravo podjetje, pa imajo še direktorico oz. direktorja ter tajništvo. 

Centrala učnih podjetij Slovenije (www.cups.si), ki tovrstno poslovanje podjetij omogoča, vsako leto organizira tudi sejem učnih podjetij, kjer se slednja predstavijo s svojimi stojnicami, pri tem pa skušajo skleniti med seboj čim več poslov.

Držimo pesti, da se bosta naši podjetji odrezali čim bolje - in da bosta našli veliko kupcev za glamping nočitve (Eco-glam d.o.o.) ter čokoladne izdelke (Platina d.o.o.)


Zaznamki

Sorodne vsebine

Ta teden bodo vse oddelke tretjega letnika obiskali predstavniki Finančne uprave RS in izvedli delavnico Davčno opismenjevanje mladih. Na njej bomo izvedeli, zakaj je pomembno plačevati davke, kako na FURS-u preprečujejo davčne goljufije, ter kakšne davke poznamo. Na sliki pa utrinek iz prvega predavanja, ki se je zgodilo v ponedeljek.

27.3.2018 smo na naši šoli izvedli 19. državno tekmovanje iz ekonomije. Tekmovanja se je udeležilo 29 tekmovalcev  programa ekonomska gimnazija in 67 tekmovalcev programa ekonomski tehnik.

19. 4. so se tri podjetniške skupine gimnazijcev tretjih letnikov iz naše šole udeležile 22. državnega tekmovanja Mladi podjetnik, kjer so predstavile svojo podjetniško idejo. Ena izmed skupin - Rage Room Ljubljana - je dosegla celo tretje mesto! Iskrene čestitke vsem!

Ekonomska šola Ljubljana