Ekonomska šola Ljubljana

Spodnje meje (1. krog) in navodila za 2. krog

Spodnja meja  v 1. krogu izbirnega postopka za sprejem v šolskem letu 2020/2021 na Ekonomski šoli Ljubljana znaša:

-za program EKONOMSKA GIMNAZIJA: 126 točk. Sprejeti so kandidati, katerih seštevek zaključenih ocen 7., 8. in 9. razreda znaša 126 točk ali več. Za drugi krog je na voljo 5 mest.

- za program EKONOMSKI TEHNIK: 119 točk. Sprejeti so kandidati, katerih seštevek zaključenih ocen 7., 8. in 9. razreda znaša 119 točk ali več. Za drugi krog so na voljo 4 mesta.


Kandidati, sprejeti v 1. krogu, boste po pošti na dom prejeli obvestilo, sklep o sprejemu in dve potrdili o vpisu. Vpis bomo opravili na osnovi dokumentov, ki ste nam jih posredovali, in vam na šoli ni potrebno ničesar več urejati.

Nesprejeti kandidati boste vključeni v 2. krog izbirnega postopka. Po pošti boste na dom prejeli tabelo za rangiranje izbranih srednjih šol s prostimi vpisnimi mesti, navodili za izpolnjevanje, povezavo do seznama šol, ki imajo za posamezne programe še prosta mesta za 2. krog. Posredovali vam bomo tudi obrazec za soglasje, da Ekonomska šola Ljubljana na šolo, na katero boste izbrani v 2. krogu, pošlje vašo prijavnico. Izpolnjeno tabelo in soglasje pošljite najkasneje  do 8. 7. 2020 do 11.ure po e-pošti na naslovkarmen.novak@presernova.si


Seznam šol, ki imajo Prosta mesta za 2. krog izbirnega postopka in šifre (rangi) –informativno

Navodila za 2. krog izbirnega postopka 

Tabela za rangiranje šol z navodili za izpolnjevanje 

Soglasje glede posredovanja prijavnice na šolo, v kateri bo kandidat_ka sprejet-a v 2. krogu

 

Rezultate 2. kroga bo šola prejela 14. 7. 2020 ob 10.00. Takrat vam bomo poslali na dom obvestilo in sklep o sprejemu.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na tel. št. 01 200 67 35 (psihologinja Karmen Novak).

 

Ekonomska šola Ljubljana