Prešernove zvezde in zvezdice

Jasna Hengović, inženirka leta

“Na Ekonomski šoli Ljubljana sem pridobila veliko znanja in prijateljev. Oboje vsakodnevno uporabljam in srečujem tako v privatnem kot poslovnem življenju.”

Primož Cencelj, naj upravljavec premoženja desetletja

Prešernova Ekonomska šola Ljubljana

Primož Cencelj, CFA, je samostojni upravitelj, zaposlen pri družbi za upravljanje Generali Investments d.o.o., naš bivši dijak ekonomske gimnazije. Leta 2020 je postal naj upravljavec premoženja desetletja po izboru revije Moje finance.

Nika Sever

Prešernova Ekonomska šola Ljubljana

“Trenutno študiram na Ekonomski fakulteti, Univerza v Ljubljani ter optometrijo na Veleučilištu Velika Gorica, Zagreb (Hrvaška). Kot študentka optometrije letos zaključujem dodiplomski študij. Poleg študija pa tudi pomagam z delom v družinskem podjetju. Ekonomska gimnazija s splošno maturo mi je omogočila vpis na fakulteti, ki se zelo razlikujeta. Tako lahko vzporedno študiram na družboslovnem in naravoslovnem študiju. Prešernova mi je tekom šolanja omogočila delovno prakso v tujini, ter s tem pridobitev neprecenljivih izkušenj z delom v tujini na delovnih mestih, ki jih drugače nikoli ne bi preizkusila.”