Ustvarjalnik

Želiš postati podjetnik/ca?

Ustvarjalnik na šoli organizira podjetniški krožek, pri katerem dijaki v praksi spoznajo podjetniško miselnost. Glavni cilj je razviti podjetniško veščino, ki bo omogočila, da bodo v prihodnosti dijaki uspešnejši. Prvi korak je priučitev zmagovalnega, podjetnega načina razmišljanja, drugi korak pa pridobitev široko uporabnega nabora veščin, ki so potrebne za uspeh. Podjetniški krožki na šoli potekajo enkrat tedensko po pouku od oktobra do maja, vodijo jih priznani metorji, podjetniki. Dijaki, ki obiskujejo krožek, pridobijo ure za OIV.

“Start-up”

11. in 12. novembra 2016 smo v Slovenskih Konjicah skupaj s še dvema drugima šolama izvedli podjetniški “Start-up” vikend, na katerem so dijaki iskali, razvijali in prototipirali svoje ideje za posel. Na koncu so svoj posel v nastajanju tudi predstavili in se potegovali za najboljši “pitch” (predstavitev), najboljšo idejo in najboljšo zamisel, ki je družbeno koristno obarvana.

Vsi udeleženi dijaki so se odlično odrezali, še posebej pa bi izpostavili skupino, ki so jo sestavljali Job Ogrin Žučko, Matic Fajfar in Nik Gabrovšek, saj je zmagala v kategoriji za najboljšo idejo!

Od začetka šolskega leta teče pri nas tudi podjetniški krožek – kjer imajo dijaki več časa za razvoj svoje poslovne ideje in njihovo potencialno realizacijo.

Vabimo vas k ogledu galerije slik, nekaj utrinkov pa je objavljenih tudi na facebook strani šole.

Start-up vikend in podjetniški krožek sofinancira tudi SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.