Finančno opismenjevanje mladih

Finančno opismenjevanje mladih - - Ekonomska šola Ljubljana

Izkušnje kažejo, da je v Sloveniji znanje upravljanja denarja na zelo nizki ravni. Cilj projekta Finančno opismenjevanje mladih, ki ga izvaja revija Moje finance in v katerem naša šola sodeluje že od vsega začetka, je, da se to v prihodnje postopoma izboljša.

Kaj vse se dijaki naučijo:

Kako mesec preživeti z žepnino, Do 18. leta bi rad privarčeval za avto, V kateri banki varčevati, da bo to zame najbolj ugodno, Kateri poklic je zame najbolj primeren, Kako lahko pridobim štipendijo za študij v tujini, S katerimi opravili lahko zaslužim pet evrov na uro, Med počitnicami bi rad delal v tujini, Kakšno zavarovanje je zame najprimernejše, Kako ločiti dobre dolgove od slabih, Zakaj ne potrebujem kreditne kartice, Zakaj moram plačevati davke, Kako odprem svoje podjetje…

Kaj dijaki, učitelji in šola pridobijo:

Učenci in dijaki se seznanijo z osnovami gospodarnega upravljanja denarja, postanejo finančno bolj pismeni in s tem bolj samozavestni ter sprejemajo ustrezne finančne odločitve.
Učitelji tudi sami pridobijo kakovostno znanje s področja upravljanja osebnega premoženja.
Šola, ki aktivno razvija finančno pismenost svojih dijakov, dosegla določeno konkurenčno prednost pred drugimi šolami, ki se s tem področjem ne ukvarjajo.
Več o celotnem projektu si lahko preberete v priponkah in na spletni strani projekta.

Finančno opismenjevanje mladih - financno opismenjevanje - Ekonomska šola Ljubljana