SPIRIT: Mladim se dogaja

Tudi v letošnjem šolskem letu šola sodeluje pri Javnem pozivu osnovnim in srednjim šolam za dodelitev spodbud, namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi v letih 2023/2024, ki ga financira SPIRIT Slovenija, MGRT.

V aktivnosti so vključeni dijaki od 1. do 4. letnika. Na voljo so jim raznolike dejavnosti za spodbujanje razvoja osebnostnih lastnosti, pomembnih za podjetnost: ustvarjalnosti, samoiniciativnosti, sprejemanja tveganja in odgovornosti.

Navežejo lahko tudi stike s poslovnim svetom in razvijajo zavest o podjetništvu kot družbeni kategoriji. Takšne delavnice imajo pomemben vpliv na posameznikovo poklicno pot, zato  je vsako leto predstavljenih veliko različnih področij in podjetij iz gospodarstva.

V letošnjem šolskem letu so dijaki že obiskali dve uspešni podjetji, Krko d. d. in Incom d. o. o., prav tako so si ogledali Postojnsko jamo, kjer so svoje ideje ponudili vodstvu, kako bi lahko nadgradili svojo ponudbo.

V šoli je delo potekalo po  skupinah, v iskanju novih poslovnih idej in izdelavi modelov za obiskana podjetja s pomočjo Canve, spletne platforme za grafično oblikovanje.