Sodoben pouk

Na Prešernovi ne le sledimo temveč tudi samostojno razvijamo sodobne metode pouka. Prilagajamo ga potrebam delodajalcev in željam dijakov, da bodo po končanem šolanju opremljeni z znanji in veščinami, s katerimi bodo uspešni tako pri študiju kot tudi na svoji poklicni poti.

Obiski podjetnikov

Pri ekonomskih in podjetniških predmetih vsako leto povabimo k pouku številne goste – podjetnike, menedžerje in strokovnjake, s čimer lahko dijaki v pogovoru z njimi iz prve roke izvedo, kako poteka njihovo delo, ter kaj je pomembno za uspeh na njihovem področju. Glede na to, da smo v centru mesta, se tudi sami odpravimo na ogled kakšnega podjetja, vsako leto pa gremo z dijaki tudi na podelitev Gazele leta ter Podjetnika leta.

Podjetniška tekmovanja

Ker dandanes ni dovolj le vedeti, ampak je ključno, da znamo naučeno tudi uporabiti, na naši šoli poskrbimo, da imajo dijaki obilo možnosti, da veščine, ki jim bodo prišle prav v poslovnem svetu tudi preizkusijo!

V ta namen za dijake organiziramo šolska tekmovanja, ter se nato udeležujemo tudi tistih, kjer se pomerijo z dijaki drugih šol:

  • šolsko tekmovanje za Naj poslovni načrt,
  • šolsko tekmovanje učnih podjetij,
  • državno tekmovanje Mladi podjetnik,
  • Najperspektivnejša dijaška poslovna ideja,
  • tekmovanje na sejmu učnih podjetij,
  • startup vikend.

Poleg podjetniških, se z dijaki udeležujemo tudi tekmovanj iz ekonomije ter drugih predmetov.

Igrifikacija

Da bi pouk naredili bolj pester, ter pritegnili dijake tudi h kakšni bolj zahtevni snovi, sami razvijamo aplikacije, ki imajo elemente iger, s čimer postane učenje bolj zabavno.

Sodoben pouk - kemija - Ekonomska šola Ljubljana
Sodoben pouk - logaritmi - Ekonomska šola Ljubljana

Izdelava aplikacij in iger ter programiranje za vsakogar

Te zanimajo računalniki, pametni telefoni, internet in si morda želiš, da bi znal tudi sam kaj sprogramirati? Potem si prišel na pravo mesto. Tako v okviru pouka, kakor tudi v obliki krožka, se boš imel priložnost naučiti osnov programiranja v Pythonu in Javascriptu, ki sta trenutno ena izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov! Prav tako boš lahko spoznal programski jezik C#, ki se skupaj z orodjem Unity 3D uporablja za izdelavo iger in aplikacij. Naučil se boš uprabljati Blender, program za 3D modeliranje.

Pouk na EŠL